3. UVOĐENJE DODATNOG PROMETNOG REDARA U VRŠNIM MJESECIMA

  3. UVOĐENJE DODATNOG PROMETNOG REDARA U VRŠNIM MJESECIMA

  Promet u gradu ubrzanim tempom prelazi u kaotičnost, ne možemo se nositi s revolucijom u prometu koju donose nova prijevozna sredstva poput električnih romobila, bicikala koji to nisu, skutera za koje vlasnici tvrde da se „ne moraju registrirati“ (ne mora se registrirati ni teretni kamion s prikolicom ako ne želite) pa si uzimaju za pravo da mogu voziti u pješačkim zonama i svugdje drugdje, a najmanje na prometnicama. Na žalost, ova problematika još nije uređena niti na nacionalnoj razini, no to ne znači da mi kao zajednica ne moramo djelovati, unutar nemalih mogućnosti koje imamo na raspolaganju kroz prometno redarstvo.

  Također, iako imamo sve veći pritisak na parkirne prostore u centru grada, ustupamo ih raznim poslovnim subjektima za njihove potrebe, što rezultira sve većim brojem prometnih prekršaja nepravilnog parkiranja. Smatramo da treba preispitati isplativost i učinak ustupanja parkirnih mjesta, bez stvaranja novih, a do toga, povećati učinkovitost prometnog redarstva zapošljavanjem dodatnih redara.

  S obzirom na uočene probleme u prometu, , a naročito van radnog vremena postojećih prometnih redara, smatramo da je potrebno zaposliti barem još jednog prometnog redara u ljetnim mjesecima, poželjno i više, pošto smo sigurni da svaki prometni redar koji odgovorno i savjesno radi svoj posao može uprihoditi značajno više od iznosa svoje plaće, čime bi ostvarili višestruke benefite:

  • Nova radna mjesta
  • Dodatni prihod gradu
  • Uvođenje nasušno potrebnog reda u promet

  POTREBNA SREDSTVA U PRORAČUNU: 60.000 kn (procjena) po redaru