2. OSIGURANJE SREDSTAVA ZA STIMULIRANJE POVEĆANJA UČINKOVITOSTI RADNIKA DRUŠTVA VECLA d.o.o.

  2. OSIGURANJE SREDSTAVA ZA STIMULIRANJE POVEĆANJA UČINKOVITOSTI RADNIKA DRUŠTVA VECLA d.o.o.

  Iz godine u godinu svjedočimo sve nižem komunalnom standardu, koji donosi promjena prostorno-planske politike unatrag nekoliko godina, kada je grad odlučio liberalizirati gradnju, što je dovelo do velikih promjena u strukturi nekretninskog fonda. Tijekom vršnih mjeseci potrebe za uslugama komunalnog redarstva povećavaju se toliko da je nemoguće taj posao odrađivati kvalitetno.

  Naš stav je da je krajnji trenutak da se zaustavi prekomjerna gradnja i onemogući bujanje fantomskih zgrada koje žive nekoliko mjeseci godišnje, dinamikom koju kao zajednica doista više ne možemo pratiti. Nije moguće graditi parkirna mjesta, izmišljati nove plaže, postavljati klupe, kante za smeće, postavljati javne sanitarne čvorove, i uz sve to pronalaziti ljude koje bi zapošljavali za sve te poslove onom brzinom kojom se trenutno gradi. Svake godine ćemo biti u sve većem problemu, dok prekomjernu izgradnju i tzv. „razvoj“ ne stavimo pod kontrolu.

  Stoga predlažemo „vatrogasne“ mjere do promjene gradske politike u upravljanju prostorom:

  Tražimo povećanje stavke financiranja Vecle u svrhu stimuliranja povećanja učinkovitosti radi postizanja veće kvalitete usluge te uvođenja sustava ocijenjivanja i stimulacije. Za ovu stavku bi se trebalo izdvojiti minimalno 100.000 kn bruto kako bi se moglo nagraditi one koji uspješno obavljaju svoje poslove te motivirati i ostale na kvalitetniji rad. Također predlažemo stavku povećanja broja sezonskih zaposlenika kako bi čistoća u gradu bila u ljetnim mjesecima na boljoj razini jer smo svjedoci da sada tome nije tako te da su građani iznimno nezadovoljni istom. Za tu svrhu potrebno je izdvojiti dodatnih cca 60.000,00 kn.

  POTREBNA SREDSTVA U PRORAČUNU: 160.000 kn (procjena)